Friday, June 12, 2015

Family Geosains UMK Kampus JELI

بسم الله الرحمن الرحيم | السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Assalamualaikum semua...
Ni keluarga baru ana di Universiti Malaysia Kelantan iaitu....jeng..jeng..jeng.. Family Geosains a.k.a GeoFamily. . Kami dikenali dengan nama "Brotherhood". Perghh, mesti nampak cam kami racistkan padahal tak racist pom, Maybe sebab kami akan n selalu ada field trip n more to aktiviti luar so semangat kerjasama, tolong menolong, kekeluargaan yang kami terapkan semasa di lapangan yang membuatkan ikatan "brotherhood" tu kuat. Hah, kiteorang juga dikenali sebagai kos paling kaya sebab kami akan mengeluarkan duit sendiri, DUIT SENDIRI, (dua kali ulang tu) untuk field trip n aktiviti2 kos seperti dinner dan sebagainya. Kenapa kena keluarkan duit sendiri tu, I tak nak cerita, kalau nak tahu masuk la kos ni. 


Ni time Hari sukan ataupun dikenali sebagai sukan kampus 2015 (SUKAM2015), jangan tanya bila sebab tak ingat tapi nnt kalau ingat Anna update okey. dan masa ni SEG1 (Geosains tahun1) baru je habis buat persembahan perbarisan, kami mempersembahkan lagu2 geosains. 


  Barisan SEG ARMY

3 Orang yang pakai jaket oren tu adalah senior tahun tiga n bakal menjadi senior tahun 4 SEG. Dan yang pakai sayap bagai tu adalah maskot SEG ARMY.

  
Hah.. yang depan sekali tu lah yang conduct kami punye perbarisan namanya Apiz Razi dan ketua kami adalah lelaki india yang kat belakang dia, namanya Kahvee.


SEMANGAT ARHAM

GALANG SEMANGAT KEPALKAN TEKAD
SATU KATA SATU HATI SATU PERBUATAN
SEGALA MEDAN 'KAN KAMI TERJANG
WALAU BERAT BERBAHAYA
ARAL MELINTANG KAMI SINGKIRKAN
MENUJU CITA YANG PASTI


LEMBAH NGARAI BUKIT DAN PESISIR
HUTAN, RIMBA, SUNGAI DAN LAUTAN
SEMUA KARIB SEMUA KERABAT
DALAM SUSAH DALAM SENANG
GEOLOGI ALMAMATERKU
SAHABAT ALAM SEJATI


ALMAMATER GEOLOGI UMK
BINA ILMU BINA AMAL BAGI NUSA BANGSA
JIWA DAN RAGA SIAP MEMBELA
DEMI HARKAT DAN MARTABAT
NYALI SEMANGAT TAK PERNAH PUDAR
MENUJU HARI YANG CERAH

Yang atas tu adalah lirik lagu yang kami persembahkan masa Hari Sukan.


Ini adalah persembahan pertama dari kami SEG1 dan I sangat berharap agar perkenalan n ikatan yang kita jalinkan ini berkekalan. 



Yang ni plak gambar2 yang dicompilekan menjadi video pendek 15 sec. 

Walau apa pun rintangan cacian dugaan yang terpaksa dihadapi, ayuhlah kita hadapi bersama sebagai satu keluarga. 

Mesti korang meluatkan dengar I cakap tentang ikatan keluarga banyak kali. Tapi tak pe meluat la sekarang nanti korang akan rasa n sekarang pom korang rasakan, sebab ada family masing2.

Sayang SEG ARMY.